EvdR Logo

me

Welkom op de website Edwin van de Rijke Photography

Op deze website publiceer ik mijn fotografisch werk van optredens in de Mezz Breda en van culturele evenementen en festivals. Tevens zijn er fotoreportages te bewonderen van de geweldige reizen die ik in de afgelopen jaren samen met mijn vriendin naar verschillende landen heb gemaakt.

Na een paar jaar bezig te zijn geweest als enthousiaste huis, tuin- en keuken -fotograaf ben ik nu inmiddels al jaren lang actief als amateur popfotograaf die professioneel werk aflevert. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Project Engineer Aandrijftechniek.

Vanaf mijn 13e jaar ben ik met fotografie bezig. Ik ben begonnen met een pocket camera met cassette en vervolgens een 35mm camera. In 1992 ben ik het bezit gekomen van een Praktica Super TL3. Deze spiegelreflexcamera met schroeflenzen moest volledig handmatig bediend worden. Dit had als voordeel dat ik alle technieken van de fotografie snel onder de knie kreeg. Tevens ben ik destijds begonnen met het maken van dia’s omdat die scherper en beter van kleur zijn.

De jaren daarna is mijn hobby ontstaan voor de reisfotografie. Voor een reis naar Egypte in 1998 beschikte ik een Minolta camera die volledig automatisch was. Met deze camera kon ik veel sneller foto’s maken, wat uiteraard veel meer mogelijkheden bood. In september 1999 heb ik een Nikon F70 met een aantal standaard lenzen gekocht. Deze camera beviel niet goed omdat bediening voor handmatig fotograferen te omslachtig was. Al snel ben ik overstapt naar een Nikon F80.

In 1999 heb ik tijdens een bezoek aan het poppodium Para Breda mijzelf aangeboden als fotograaf. Zo kwam ik in aanraking met de popfotografie. Omdat ik het moest doen met één rolletje per avond en er dus niet klakkeloos er op los kon fotograferen, is dit een leerzame periode geweest. Tevens heb ik bij Para Breda ook als lichttechnicus gewerkt, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan in belichtingstechnieken en speciale effecten.

Nadat in 2002 Para Breda zijn deuren sloot ben ik voor het nieuwe poppodium Mezz gaan fotograferen. Dat jaar deed de digitale fotografie zijn intrede. Ik heb toen een Nikon D100 digitale reflex camera aangeschaft. Omdat de Mezz groter is dan de Para en ik daardoor meer gebruik maak van een zoomlens om close-ups te fotograferen, heb ik hiervoor een Sigma 70-200 f2.8 telelens gekocht.

In 2003 heb ik een fotoverslag gemaakt van het popfestival Breda Barst. Naast mijn fotowerk voor de Mezz en Breda Barst, maak ik sinds die tijd ook foto’s van artiesten en bands voor muziekbladen,  albumhoezen en websites. Naast reisfotografie ligt mijn hart toch echt bij de popfotografie. Het fotograferen van muziekkanten in volle overgave bezig met hun muziek, is altijd een boeiend en inspirerend onderwerp om te fotograferen. Je bent als fotograaf steeds bezig om het perfecte plaatje te schieten, om net als de muziekkanten de juiste snaar te raken bij de liefhebbers van goede muziek en mooie foto’s.

Gewapend nu met een Nikon D300 wil ik nog jaren plezier beleven aan deze uit de hand gelopen hobby en veel inspirerende en mooie momenten vastleggen van muziekkanten en van onze reizen naar diverse landen. 

Huidige uitrusting:
1x Nikon D300 DSLR
1x AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55 F/2.8G IF-ED lens
1x AF-S NIKKOR 70-200 f/2.8G ED VRII FX-lens
1x TC-17E II Teleconverter (Nikon)
1x Nikon Speedlight SB600 flitser
Sandisk Extreme III geheugenkaarten

Over mijEdwin van de Rijke
error: Photo\\\'s are protected against downloading, please contact me via about me / contact page if you like to have photo\\\'s from this site!