Breda Barst 2003-2011

Van 2003 tot en met 2011 ben ik huisfotograaf van het Bredase popfestival Breda Barst geweest. Veel artiesten hebben mijn camera daar gepasseerd zoals Fishbone, Hardwell, Peter Pan Speedrock, Kensington en ga zo maar door. Maar ook wat minder bekende lokale bands die al dan niet nog actief zijn.

Ook heb ik het festival zien groeien, de jaren dat er minder bezoekers waren voor een voetbal toernooi, onderdelen zien komen (reggae podion, suikerbeat) en gaan (Breda Beats). Kinderen werden verleid om bekers te gaan rapen voor snoep, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Breda Barst is geheel afhankelijk van vrijwilligers die voor, tijdens en na het festival actief zijn, zonder hun is dit festival niet mogelijk, bedankt!

Dit jaar bestaat het festival 20 jaar. Mij was gevraagd om een selectie met foto’s op te sturen zodat ze er iets in de vorm van een terugblik kunnen maken. Helaas was deze vraag vlak voor een vakantie (ja alweer) en met een Breda Barst archief van meer dan 15000 foto’s, waarbij ik in het verleden nu niet heel erg goed archiveerde, is het lastig om de neusjes van de zalm, de kersten uit de taart te vinden etc. Toch denk ik dat het een leuke selectie is geworden die de sfeer prima weergeven van de periode dat ik daar fotografeerde.

Breda Barst 2003-2011Edwin van de Rijke
error: Photo\\\'s are protected against downloading, please contact me via about me / contact page if you like to have photo\\\'s from this site!