Sri Lanka & Malediven

Zoals gemeld stopt de fotografie niet bij mij met het stoppen als medewerker van de Mezz in Breda. Ja een kleine sabbatical is niet verkeerd maar in deze periode zat nog wel een reis, deze keer naar Sri Lanka met een afsluiter op de Malediven.

De keuze voor Sri Lanka was omdat het land compact is maar wel veelzijdig. Er rust een rijke historie met name betreft het boeddhisme en de koningssteden die daar zijn uitstaan zoals Anuradhapura en Polonnaruwa, het belangrijke Kandy waar de tand van Boeddha bevind, en natuurlijk het koloniale verleden waar naast de Portugese en Engelse invloeden ook de Nederlandse sporen duidelijk zijn achtergelaten, met name in Negombo (de Dutch Canals), Galle (een enorm fort met veel Nederlandse gebouwen) en Colombo. Naast de cultuur kent Sri Lanka ook een enorm mooie natuur. Het gehele eiland is groen en kent een aantal nationale parken waar een prachtige flora en fauna is te vinden.
We hebben heerlijk kunnen genieten van dit mooie land.

Afsluiten op de Malediven, tja… daar hoef ik niet veel woorden over te schrijven. De mooie witte stranden met heldere blauwe zee. Palmen, schitterend zee leven en ook een heerlijke bestemming om te kunnen relaxen!

Van deze reis heb ik al een aantal foto’s geselecteerd en bij dit bericht geplaatst. Uiteraard zal ik later hier weer een galerij plaatsen met meer foto’s.

Sri Lanka & MaledivenEdwin van de Rijke
0
error: Photo\\\'s are protected against downloading, please contact me via about me / contact page if you like to have photo\\\'s from this site!