Vakantie reis in Birma (Myanmar)

De reden van mijn ‘korte’ pauze was wegens een reis door Birma / Myanmar, een mooi land in Azië wat toeristisch nog in de kinderschoenen staat maar wat al wel een snelle vooruitgang / ontwikkeling doormaakt nu dat er iets meer van democratie is. Dit veelzijdige voornamelijk boeddhistisch land van de vele tempels en pagodes heeft ook een mooie natuur en een cultureel rijke geschiedenis.De bewoners zijn bijzonder vriendelijk en hartelijk, ook daar waar ze nog niet eerder met ‘toeristen’ te maken hebben gehad. Je wordt nagenoeg direct uitgenodigd om hun te vergezellen met een maaltijd.

Onze reis is aangevangen in Yangon, de voormalige hoofdstad, en tevens de grootste stad. Hier is de ommekeer het grootste met het vele verkeer, voornamelijk auto’s. Bij de bussen staan nog oproepers die aangeven waar de bussen stoppen, en met de taxi’s moet jij de chauffeurs zo nu en dan nog de weg wijzen. Echter de nieuwe gebouwen en de winkels wijzen er echter op dat de ontwikkeling snel gaat. Vanuit Yangon hebben we Mt. Kyaktiyo (met overnachting) en Bago bezocht en zijn we door gereisd naar Mandaley, de tweede ‘grootste’ stad. Na de drukte van Mandalay zijn we naar het rustige Inle Lake gereisd waar dorpen op palen zijn gebouwd en vissers nagenoeg nog op de oude traditionele wijze vissen. Via Kalaw zijn we naar Bagan gereisd waar er duizenden tempels staan daterend vanaf de negende eeuw. Dit was een bijzonder landschap om te zien. De laatste dagen hebben we rustig doorgebracht op Ngwe Saung Beach voordat we weer naar huis terugkeerde.

Het was weer een bijzondere reis in een bijzonder land. Hier staan alvast een paar foto’s, de rest volgt later nog op deze site.

 

Vakantie reis in Birma (Myanmar)Edwin van de Rijke
0
error: Photo\\\'s are protected against downloading, please contact me via about me / contact page if you like to have photo\\\'s from this site!